Meer over ons weten? Bel 06 4626 1774 of mail naar info@myxt.nl

5 redenen om te kiezen voor open source

5 redenen om te kiezen voor open source

Open source software is volwassen en wordt op grote schaal gebruikt. We hebben er bewust voor gekozen om onze projecten te implementeren met open source software. Het past in onze visie dat je via een open samenwerking meer kunt bereiken. Voor onze klanten heeft deze keuze een aantal voordelen.

1. Keuzevrijheid

De broncode van open source oplossingen is vrij beschikbaar. Iedereen kan erop inhaken en het verder uitbreiden of aanpassen aan de wensen van een klant. Het voordeel voor klanten is dat ze niet vast zitten aan één leverancier. Afhankelijk van de vraag of het beschikbare budget kan een geschikte partner worden gezocht. Blijkt in een later stadium dat er aanvullende expertise nodig is kan deze zonder problemen worden ingeschakeld. Alle partijen hebben dan toegang tot dezelfde programmacode.

2. Innovatie

Technische ontwikkelingen gaan snel. Open source drijft innovatie omdat het voor grote groepen ontwikkelaars mogelijk is samen te werken aan een product zonder tussenkomst van een groot IT bedrijf. Met andere woorden innovatie wordt vanuit de basis gedreven. Individuen en kleine organisaties hebben de mogelijkheid hieraan mee te werken of zijn vrij de resultaten te gebruiken.

3. Kosten

Voor het gebruik van open source software worden geen licentiekosten in rekening gebracht. Open source software is echter niet gratis. Voor professionele implementatie en ondersteuning worden kosten in rekening gebracht. Maar doordat er geen licentiekosten zijn kan op deze manier aanzienlijk worden bespaard op het IT budget.

4. Veiligheid

Veiligheid van software is in toenemende mate een punt van aandacht voor bedrijven en organisaties. De broncode van open source software vrij beschikbaar en er kijken veel ontwikkelaars mee. De kans op het vinden van beveiligingsproblemen is dus groot.

5. Flexibiliteit

Omdat de programmacode openbaar is  kan een open source oplossing meestal worden aangepast aan specifieke wensen. Vaak maken open source oplossingen gebruik van zogenaamde open standaarden voor gegevensuitwisseling. Hiermee is het mogelijk informatie tussen verschillende software pakketten uit te wisselen. Op deze manier kunnen er oplossingen worden ontwikkeld die naadloos aansluiten bij de behoeften.

In 2002 mede oprichter van Myxt. Sinds dien betrokken bij uiteenlopende projecten. Koppel kennis van gezondheidszorg aan praktische oplossingen voor ziekenhuizen en zorginstellingen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.