Meer over ons weten? Bel 06 4626 1774 of mail naar info@myxt.nl

DemocratieLab

DemocratieLab

Het project_

Het DemocratieLab bestaat uit een serie interactieve installaties. Zo kunnen bezoekers als de minister-president van Nederland een speech opnemen of zelf een verkiezingsposter maken.

Bezoekers krijgen bij binnenkomst een tablet uitgereikt. Al lopend door de tentoonstelling worden via deze tablet bij elke installatie vragen beantwoord. Na afloop wordt een persoonlijk certificaat uitgereikt. Hierin wordt de bezoeker geconfronteerd met zijn/haar meningen, eventuele tegenstrijdigheden en gevolgen van de antwoorden.

Voor het uitreiken van de tablets is een balie ingericht. Via een computer kan de begeleider groepen indelen, routes aangegeven en de tablets registreren voor gebruik.

Bekijk het DemocratieLab in actie.

Onze bijdrage_

We hebben het concept voor het gebruik van de tablets samen met ProDemos ontwikkeld. Wij waren daarbij verantwoordelijk voor o.a. de balie software en het aanpassen van de tablets. Deze kunnen alleen voor het DemocratieLab worden gebruikt, alle andere functies zijn uitgeschakeld.

We hebben de interfaces voor de tablets ontworpen en waren verantwoordelijk voor de technische realisatie van de app.

Aan de server kant waren we verantwoordelijk voor het genereren en printen van gepersonaliseerde certificaten.

ProDemos heeft zelf de mogelijkheid vragen en antwoorden aan te passen of toe te voegen en verschillende routes door het lab in te stellen.

Maak kennis met democratie en test je kennis. Een interactieve tentoonstelling met tablets en beheersoftware.